oranje shakes met sinaasappel & abrikoos We hebben twee oranje shakes in de aanbieding. Een sapje met wortel, venkel en peer. En een smoothie met sinaasappel en abrikoos. Zangzaad naar wens toevoegen […]
pasta in ’t groen met asperges en doperwten Verse doperwten zijn er maar kort; vanaf half mei tot en met juli. Dus grijp je kans en dop die erwt! Lekker in combinatie met groene asperges en met ricotta […]
bosbessenmuffins met een bite Deze bosbessenmuffiis zijn lekker fris en luchtig, kinderen zijn er dol op en wij ook. Neem ze mee naar het bos en organiseer een spelletje rondom deze bosbessenmuffins, ze heten tenslotte niet voor niks zo […]
klutseitjes oefening baart kunst Een perfect geklutst eitje is een kunst. Want je wilt een roerei en geen rubberen ei op je bord. We geven je 3 tips. Met dit recept heb je de kunst zo onder de knie […]
wortelsalade de zon op je bord Best maf, maar ‘winter’peen is het hele jaar verkrijgbaar. Van de feloranje kleur wordt zelfs de grootste zeurpiet vrolijk. Alles roept ‘Hoera!’ als je zo’n zonnige wortel eet […]
homemade ketchup zonder suiker Aan een ‘gewone’ fles ketchup wordt al snel 25% suiker toegevoegd. Zelf maken dan maar? We doken de keuken in om te testen of ketchup zonder suiker de smaaktest doorstaat […]
pasta met bonen en geroosterde tomaat Een berg van dit bonenrecept maakt elk Alpenbokje blij. Het geheim zit ‘m in de oventomaatjes. En er is genoeg voor iedereen, dus deze bokken hoeven niet te knokken […]
gele rijst lang leve curcuma! Curcuma is een geweldig tovermiddel om je eten meer smaak en kleur te geven. Het is onmisbaar in de curry en ook heel fijn om gele rijst mee te maken […]
rauwe biet voor daredevils Bietjes waren nooit erg favoriet bij onze kinderen, tot we ze rauw en flinterdun opdienden met behulp van de mandoline […]
witte koolbootjes boordevol goodies Deze koolbootjes zijn tot aan de nok gevuld met tomaat, olijven, munt, komkommer en walnoten. Creamcheese zorgt ervoor dat de boel lekker aan elkaar blijft plakken […]
kwarteleitjes & tomaat in een krokant bakje Kinderen vinden het leuk om te helpen bij dit ontbijt- of lunchgerecht: Met een glaasje rondjes uit een boterham steken en daarna in een muffinblik tot broodbakjes vormen […]
raapstelen tortilla met venkel, avocado & more... Deze wrap is geweldig om kinderen zelf wat te laten kliederen en klooien aan tafel. Eerst een laagje frisse yoghurtsaus, daarna komen de knapperige groenten en zoute spekjes […]
snelle veggie burgers met frisse yoghurtsaus Snelle veggie burgers met kikkererwten, verse peterselie en zongedroogde tomaatjes. Lekker met een salade van watermeloen, feta en olijven. Om je poten bij af te likken […]
Popeye aloha inderdaad... met... spi.... Toen we deze smoothie een paar jaar geleden voor het eerst maakten vroegen we aan 4 kinderen of ze konden raden wat er in zat. ‘Kiwi’ riepen ze en ‘peer’. Maar spinazie …. […]
tosti variaties courgette en asperge op je broodje Vandaag op het menu: tosti’s met groene asperges, courgette en pesto. Extra stoer als je zo’n tosti Groen Vuur of Tosti Drakenstaart noemt. Of simpelweg Broodje Brandgevaar […]