klassieke waldorfsalade still going strong! In 1893 werd de eerste Waldorfsalade gemaakt, in de keuken het Waldorf Astoria Hotel in New York. Met knolselderij, appel en walnoten. Nog steeds een winner!
rode kooltaartjes zet de oven maar vast aan Wat te doen met rode kool? Maak er een pakketje van en noem het een taartje. Maar misschien vinden je kinderen het wel meer op een Poolse loempia lijken […]
vegetarische lasagne met boerenkool Boerenkool verdient meer dan alleen stamppot. Maak er eens een grote schaal vegetarische lasagne mee. Heerlijke winterkost waar je uren mee voort kunt […]
stamppot andijvie met geheim ingrediënt Stamppot met andijvie & gebakken ei; gewoner kan haast niet. Maar vergis je niet, want met deze stamp zet je ook iets verrassends op tafel […]
rode linzen met knapperige sla Toe aan een extra portie powerfood? Haal de rode linzen dan maar tevoorschijn. Dien op in een knapperig bakje ijsbergsla en giet er romige dressing over #Yummm […]
aardperensoep met gepofte knoflook Leuk dat aardperen tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt liggen, maar wat maak je er nu mee? Nou, deze aardperensoep bijvoorbeeld, met gepofte knoflook […]
muffins met mandarijnen Deze muffins met mandarijnen en amandelmeel zijn lekker als tussendoortje of toetje. Ze zien er snoezig uit, maar ook stoere jongens maak je hier blij mee […]
blije boon soep met borlottibonen en sperziebonen Het jaar van de blije boon is begonnen en deze soep past daar perfect bij. Er gaan onder andere borlottibonen, sperziebonen en freekeh in. Vergeet ook de homemade pesto niet […]
courgettebrood met geschaafde amandelen Dit courgettebrood past perfect in de low-carb-paleo-gluten-free-trend; minder meel en meer groente op je bord. Lekker als lunch of snack aan het eind van de middag […]
boerenkoolchips doe gek Doe gek en maak ze ook eens: boerenkoolchips. Meer dan een stronk boerenkool, wat keukenzout en olijfolie heb je niet nodig […]
snelle curry met aubergine & kikkererwten Aubergine was vroeger nogal bitter, maar dat is er vrijwel uit gekweekt waardoor ie meteen een stuk vriendelijker is voor kinderen. Lekker in de curry […]
kwarktoetje met abrikozen & walnoten Je hebt toetjes uit oma’s tijd. En je hebt toetjes van nog veel langer geleden. Dit is zo’n toetje; het bestaat al 200 miljoen jaar en nog steeds likt deze dino zijn poten erbij af […]
wrap met chimichurri & een berg groente Met deze topper is het makkelijk scoren, want wie vindt het nu niet leuk om zijn eigen wrap in elkaar te draaien? Zet alle bakjes op tafel en dan gauw aan de slag […]
pasta boerenkool met zongedroogde tomaatjes De herfst is begonnen en de boerenkool ligt al weer in de winkel. Maar de echte kou hou je nog even buiten de deur met deze twist: boerenkool met zongedroogde tomaatjes […]
venkelsoep voor moeders & co Venkelthee drinken om krampjes bij babies te verminderen blijkt een achterhaald bakerpraatje. Maar op babybezoek gaan met een pot venkelsoep blijft een goed idee […]